Hoe e-mails versturen naar contactpersonen met meerdere hoedanigheden?

Gepubliceerd op 24/02/2016 door | Categorieën: CRM, Marketing, Microsoft Dynamics CRM, Tips, tricks & how-to's

Ontvangen uw contacten dubbele e-mails omwille van de meerdere functies die ze invullen?

Met Microsoft Dynamics CRM kan u standaard enkel marketinglijsten opmaken voor leads, accounts en contacts. Als u mailings wilt uitsturen naar personen met meerdere hoedanigheden/functies, dan is dit met deze standaard CRM-functie niet mogelijk. In een eerdere feature zorgde Net IT ervoor dat het versturen van e-mails naar contactpersonen met meerdere hoedanigheden werd opgelost. Voor onze klant Universiteit Antwerpen gingen we hierbij nog een stap verder.

Meer specifiek gaat het over een oplossing op basis van functies en functie-gewichten. Hierbij kan een persoon in CRM meerdere functies hebben waarbij aan elke functie een bepaald sorteergewicht wordt gekoppeld. Een persoon kan bijvoorbeeld CEO zijn van een organisatie in Antwerpen (gewicht = 200),  voorzitter zijn van een culturele vereniging (gewicht = 100) en lid zijn van een golfclub (gewicht = 10).

Net IT Blogpost_Hoe e-mails versturen naar contactpersonen met meerdere hoedanigheden_Screenshot CRM

Op het moment dat u een mailing campagne (e-mailing of postmailing) wilt lanceren, dan zorgt onze functionaliteit ervoor dat de functie met het meeste ‘gewicht’ wordt geselecteerd. Stel, u wilt een e-mailing uitsturen naar alle CEO’s van bedrijven in Antwerpen én alle voorzitters van een culturele vereniging. Dan zorgt Net IT’s nieuwe functionaliteit ervoor dat de functie van CEO wordt geselecteerd, omdat deze functie het meest gewicht heeft in Microsoft Dynamics CRM. Op die manier worden  de juiste personen op het juiste moment met de juiste hoedanigheid aangeschreven en ontvangen ze geen dubbele e-mails.

De functionaliteit voorziet 1 globale marketinglijst waarin de meest geschikte hoedanigheid wordt geselecteerd. Daarnaast voorziet het ook een overzicht waarom welke hoedanigheid eruit werd weerhouden.

Net IT Blogpost_Hoe e-mails versturen naar contactpersonen met meerdere hoedanigheden_screenshot 2

Daarnaast is het ook mogelijk om alternatieve contacten aan te schrijven, zodat een bepaalde functie op een alternatief adres wordt gecontacteerd.


Wenst u meer info?


Lees meer

Techniekers krijgen meer gedaan met Microsoft Dynamics 365 Copilot
Microsoft Dynamics 365 Copilot stelt verkopers nét die content voor die het salesproces verbetert.
Zo helpt Microsoft Dynamics 365 Copilot je marketingcampagne sneller van concept tot lancering.

Blijf op de hoogte van belangrijke updates

U wilt op de hoogte blijven van alle CRM tips en trends en nieuws over Microsoft Dynamics 365 & Power Platform? Schrijf u nu in en ontvang alle nuttige info elke maand in uw mailbox. Stay tuned!